Oaza u Londonu

Koncept Handed down / S ruke na ruku (2012 — 15) istražuje različite aspekte hrvatske baštine i domenu inovativnosti unutar postojećeg konteksta, te mogućnosti integracije hrvatskog identiteta u proizvode. Specifična dizajnerska vizija rezultat je razvoja vlastite strategije korištenja lokalnih povijesnih i kulturno-socioloških resursa u razvoju proizvoda.

7. - 9. rujna 2016. u prostorima Designersblocka u centralnom Londonu održan je sastanak, prezentacija i pop-up izložba Handed down kolekcije kolektiva Oaza.

8. rujna u 16 sati je održan razgovor s autoricama, u kojem je prezentiran rad Umjetničke organizacije Oaza, s posebnim naglaskom na projekt S ruke na ruku kao primjer specifične struje suvremenog hrvatskog dizajna.

Zahvaljujući konceptualnom, istraživačkom i problemskom karakteru projekta S ruke na ruku otvara se novi prostor za promišljanje, promociju i zagovaranje dizajna. Ova kolekcija predmeta uspostavlja direktan odnos sa postojećim artefaktima, osuvremenjuje ih dodanom vrijednosti, kroz nove tehnologije, propitujući tako nova značenja i funkcije.

Designersblock je britanska organizacija koja se bavi produkcijom nekih od glavnih dizajnerski događanja, prezentirajući javnosti radove nadolazećih i etabliranih dizajnera od 1998. godine. Preko 60 izložbi u 10 zemalja predstavilo je više od 2500 dizajnera i dizajnerskih studija iz tridesetak zemalja svijeta, a u domeni produkt dizajna, dizajnerskih koncepata, instalacija, interaktivnih radionica, debata i seminara. (više na www.verydesignersblock.com)